CV’nin neresine bakıyorum?


Şirketler işe insan alırken doğal olarak kişinin cv’sine bakıyor. Benim tecrübem cv’nin tek önemli kısmı olduğunu göstermiştir. O da son işinde neler yaptığı kısmıdır. Öncesinde neler yaptığı çok ilgimi çekmez. Bence son işinde, son dönemde yaptıkları tüm geçmişinin, becerilerinin, eklediklerinin, zamanın filtresinden geçmiş halidir.

Önemli olan kişinin gelişime ve öğrenmeye açık, meraklı, sorgulayan birisi olmasıdır.

….

Hayatınızın son dönemi (3-5 yıl) bundan sonrası için biriktirdiğiniz bilgi/tecrübe/alışkanlıklar/endişelerin bir özetidir. Mesela son 3 yılda yeni bir dil öğrenmiş olmak zamanında iyi okullarda okuyup sonrasında kendini hiç zorlamamış kişilere göre tercih nedenidir.

Keza zamanında okulda başarısız olmuş olmak veya düşük profilli okullarda okumuş olmak, sonra çok iş değiştirmek yakışıklı görülmez cv’lerde. Bu kişi bu eksikliklerinin farkında ise ve sürekli olarak bunları gidermek, yeni beceriler edinmek, yetkinliklerini geliştirmek içi kendini zorluyorsa, hayatının ilk 30 yılını görmezden gelirim CV okurken.

Siz çok daha fazla veri ile karar vermek isteyebilirsiniz riski azaltmak için, ben daha güncel daha etkin veriyi tercih ederim, risk alırım.

….

Böyle birini bulduğunuzda, 10 yıl hatta 20 yıl önce hangi okulda okuduğuna, nerede işe başladığına falan bakmadan alın takımınıza, kaçırmayın.

Kurum olarak gelişime açık, ömür boyu öğrenmeye inanan ve süreçleri ile bunu destekleyen yapınız varsa herkes mutlu olur. Yoksa zaten böyle birini alsanız da çok kalmaz orada.

Yorum bırakın